Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
          Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη κρίση.  Οι μνημονιακές πολιτικές της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές, συνεχίζοντας κατά γράμμα την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλίμα. Μισθοί και συντάξεις που μειώνονται, δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, υπερφορολόγηση, ακρίβεια και ανεργία είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

          Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται.
·        Μηδενικοί διορισμοί
·        Ελάχιστες μεταθέσεις.
·        Αποσπάσεις σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες
·        Πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς και καθυστέρηση της δεύτερης φάσης αναπληρωτών
·        Ανύπαρκτοι οι εκπαιδευτικοί στην παράλληλη στήριξη
·        Τεράστια η ταλαιπωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περιοχές που δεν υπάρχουν συνθήκες για στέγαση
·        Κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων με το σταγονόμετρο
·        Εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις,  αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών.

         
          Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε  έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στο εργατικό κέντρο, όπου θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και θα καταλήξουμε σε αγωνιστικές πρότασεις (συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις) που  θα προταθούν στην Ολομέλεια των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.



Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου