Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η αναγκαιότητα της ένταξης του συνόλου των νηπίων στις δομές της υποχρεωτικής 14χρονης δημόσιας, δωρεάν, υποχρεωτικής εκπαίδευσης αποτελεί για τη  Διδασκαλική Ομοσπονδία και το σύλλογο Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, κορυφαίο αίτημα δεκαετιών.
Τα αντισταθμιστικά οφέλη που παράγει η εκπαίδευση που παρέχεται στα παιδιά που φοιτούν στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, ιδιαίτερα για τα παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα, είναι καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή τους.

Η κυβέρνηση αγνοώντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα καθώς και το χρόνιο αίτημα του εκπαιδευτικού  κινήματος και της κοινωνίας για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4-6 χρόνων παραπέμπει στις καλένδες, δια στόματος Υπουργού Παιδείας και του ίδιου του Πρωθυπουργού, τη θεσμοθέτηση της ενιαίας δημόσιας δωρεάν δεκατετράχρονης εκπαίδευσης με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση. Η  εξαγγελία «καθιέρωσής» της σε… βάθος τριετίας με τη δυνατότητα επιλογής των γονέων μεταξύ ιδιωτικών και δημοτικών παιδικών σταθμών και Δημόσιου Νηπιαγωγείου για τη φοίτηση των παιδιών τους ηλικίας 4-5 ετών, είναι απόλυτα εναρμονισμένη  με το Τριετές Σχέδιο  για την εκπαίδευση,  προϊόν συμφωνίας με την Ε.Ε. και τους «θεσμούς» στα πλαίσια του 4ου Μνημονίου και την αναφορά για «εκτίμηση της ενδεχόμενης ανάγκης επέκτασης της προσχολικής αγωγής με την προσθήκη ενός ακόμη έτους φοίτησης».
Η «εξαγγελία» για τη θεσμοθέτηση της  υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής  και εκπαίδευσης που δεν θα  παρέχεται αποκλειστικά και  μόνο στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, αυτό που πραγματικά θεσμοθετεί είναι η λειτουργία, για πρώτη φορά, τμήματος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( προνήπια 4-5 ετών) στα πλαίσια των Δήμων, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (vouchers). Το Νηπιαγωγείο  λειτουργεί ως δούρειος ίππος για την υπαγωγή  της Εκπαίδευσης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ας μην ξεχνάμε την απόφαση – πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. προς την κυβέρνηση για την υπαγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  στους Δήμους.   Ταυτόχρονα ανοίγει την κερκόπορτα για την εισβολή  των κουπονιών- vouchers, των  διδάκτρων  - τροφείων, των ελαστικών ωραρίων  και της 30ωρης ελαστικής εργασίας  όλων των μορφών σε δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους. Τους εξαπατά, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για χρηματοδότηση δομών και προσλήψεων και δεν προχωρά ούτε σε ένα συγκεκριμένο βήμα για την κατασκευή κτιρίων για τη στέγαση νέων Νηπιαγωγείων.

Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική δημόσια δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στα δημόσια Νηπιαγωγεία αποκλειστικά.
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να επιβάλλουμε
·        Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση (για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).
·        Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, τώρα.
·        Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων (και κάθε δημόσιας εκπαιδευτικής δομής)  στους Δήμους.
·        Αναλογία εκπαιδευτικών - μαθητών, 1:15 στο νηπιαγωγείο, 1:20 στο δημοτικό σχολείο.
·        Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Ν.4386 για την έρευνα για τον ελάχιστο αριθμό λειτουργίας τμήματος νηπιαγωγείου, 14.
·        Κατάργηση των Υπουργικών Αποφάσεων  για το «Ενιαίου» Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.
·        Χρηματοδότηση για να λειτουργούν με πληρότητα όλες οι δομές εκπαίδευσης. Κτιριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.
·        Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
·        Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας οργανώνει κινητοποίηση και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στον αγώνα για τη λειτουργία του Δημόσιου νηπιαγωγείου , που μπαίνει σε διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ομάδων , διαλύοντας το Δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
 Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 1.00 μ.μ .
Ξεκινάμε με λεωφορείο από το Πάρκο του λαού στο Βούρκο στις 11.30π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής στη Βέτα Κορωναίου 6974341868
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Άμεση καθιέρωση της 2χρονης υποχρεωτικής δημόσιας προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα !


ΤΟ ΔΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου