Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Λειτουργία των ΚΔΑΠ …. ένας δούρειος ίππος για την διάλυση του Δημόσιου σχολείου;;

Με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Φωτίου, η οποία είναι αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με προηγούμενες αναφορές της ΚΕΔΕ για υπαγωγή της προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους, διαπιστώνουμε ότι τελικά το μόνο Υπουργείο που δεν ασχολείται με το σχεδιασμό της εκπαίδευσης είναι αυτό που είναι το πλέον αρμόδιο, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο  για γραφικές δηλώσεις κενού περιεχομένου, βολικές για την πολιτική διάλυσης, που ακολουθείτε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η λειτουργία των ΚΔΑΠ στα Δημόσια σχολεία με πρόσχημα την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτελεί το αποτελείωμα των ήδη ελαστικών σχέσεων που υπάρχουν στην εκπαίδευση αφού δεν μπορεί κανείς μας να δείξει εμπιστοσύνη και να πιστέψει  ότι η  λειτουργία της δομής αυτής θα αφήσει ανεπηρέαστη τη λειτουργία του Δημόσιου σχολείου. Η σύνδεση του δημόσιου σχολείου με το «ιδιαίτερο» καθεστώς προσλήψεων στους Δήμους και με τα vouchers είναι σαφές ότι ενισχύει τις τάσεις για ακόμη περισσότερη ελαστική εργασία και την εξάρτηση των προσλήψεων από ευκαιριακές χρηματοδοτήσεις.
Με ποια κριτήρια προτείνουν τη λειτουργία μια δομής που θα απασχολεί τα παιδιά έως τις 8μ.μ., όταν η ίδια κυβέρνηση σεμνά και ταπεινά κατάργησε τα  σχολεία διευρυμένου προγράμματος, με πρόσχημα την κούραση των παιδιών;
Σε ποιους οικονομικούς πόρους θα στηριχτεί αυτή η λειτουργία των ΚΔΑΠ όταν γνωρίζουμε ότι τα σχολεία που  λειτούργησαν ως Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ)  δεν έχουν επιδοτηθεί με επιπλέον χρήματα, σε μια περίοδο μεγάλης υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης γενικότερα.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει την προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου σχολείου μέσα από πολιτικές αποφάσεις που θέτουν σε ομηρεία την εργασία χιλιάδων εκπαιδευτικών , προωθώντας παράλληλα  την εκχώρηση του Δημόσιου σχολείου βήμα βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.  
Είναι σαφές ότι αγωνιζόμαστε για το σχολείο των υποδομών, για μόνιμους διορισμούς, για το σχολείο της ποιότητας , που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά.
Καμία έκπτωση στους αγώνες μας, για το Δημόσιο σχολείο, για το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας!
Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου