Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών μας πρώτα και πάνω από όλα

Επειδή αύριο ανοίγουν τα σχολεία, μολονότι είναι χιονισμένοι οι δρόμοι και σε κάποια σημεία υπάρχει πάγος, καλό θα ήταν όλοι εμείς, οι γονείς, να σκεφτούμε πρώτα την ασφάλεια των παιδιών μας.
1)    Πολύ μεγάλη προσοχή στη διαδρομή προς το σχολείο. Υπάρχει πάγος και τα αυτοκίνητά μας γλιστράνε. Οδηγούμε προς το σχολείο μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οδηγήσουμε υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

2)    Πολύ καλό ντύσιμο των παιδιών με ζεστά ρούχα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για πολλές μέρες και χρειάζονται χρόνο να ζεσταθούν.
3)    Να φοράνε τα παιδιά μποτάκια και σε καμία περίπτωση παπούτσια χωρίς τρακτερωτή σόλα.
4)    Αν το παιδί τις προηγούμενες ημέρες ήταν άρρωστο, καλύτερα να παραμείνει στο σπίτι.
5)    Πολύ καλή ενημέρωση των παιδιών μας για τις δυσκολίες που πιθανόν να συναντήσουν στο σχολείο ή στον δρόμο προς αυτό! Να τους επισημάνουμε όλους τους κινδύνους, με πιο σημαντικό κίνδυνο από όλους τον πάγο, και να κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε να  φροντίσουν και τα ίδια κινούνται και να παίζουν με προσοχή και υπευθυνότητα.
Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον ανοίξουν τα σχολεία, θα είμαστε εκεί.


Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο μόνο όταν αυτό είναι απολύτως ασφαλές. Τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, ας  σκεφτόμαστε για αυτά ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου