Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

European School Radio : Έναρξη ραδιοφωνικής χρονιάς 2016-17

European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο

Έναρξη ραδιοφωνικής χρονιάς 2016-17

Το European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο,  http://www.europeanschoolradio.eu, ανανεωμένο και πανέτοιμο να δεχτεί τις πρώτες συμμετοχές του από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, σας περιμένει όλους να κάνετε την εγγραφή του σχολείου σας για να συμμετέχετε στο βελτιωμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς 2016-17. 
To νέο πρόγραμμα εμπνέεται από τη συνεργατικότητα των σχολείων της ίδιας βαθμίδας, με διαφορετικές ζώνες για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια, και αναδεικνύει την αμεσότητα της επικοινωνίας με την προσθήκη ζώνης για ζωντανές εκπομπές, στην οποία θα συμμετέχουν και πρώην μαθητές - ραδιοφωνικοί παραγωγοί- νυν ενεργά μέλη της συντονιστικής ομάδας European School Radio.

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι επίσημα πλέον, ύστερα από θετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, “προτείνεται η θεματική ενότητα «Μαθητικό Ραδιόφωνο» να συμπεριληφθεί και κατά το σχολικό έτος 2016-2017 στα προτεινόμενα θέματα για την υλοποίηση των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και οι Υπεύθυνοι Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων να θέτουν υπό την ευθύνη τους τις δράσεις του «European School Radio», με το Φ13.1/116912/Δ2-15/7/2016 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το European School Radio θα συνεχίσει κι εφέτος να εμπλέκει ενεργά τους μαθητές σε εκπαιδευτικές δράσεις όπως το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος & τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί”, το τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio”, που υλοποιείται στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης για ολιγομελείς μαθητικές ομάδες σχολείων.

Παράλληλα, από φέτος και για δύο έτη το European School Radio θα συντονίζει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμαERASMUS+ (Key Action 2: Συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών), με τίτλο “NEStOR-Networked European School Web Radio”. Στο έργο θα συμμετέχουν, επίσης, οι φορείς: το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ (ΙΤΥΕ) στην Ελλάδα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Aalborg στη Δανία και το Επαρχιακό Γραφείο Εκπαίδευσης Veneto του Υπουργείου Παιδείας, Πανεπιστημίων και Έρευνας της Ιταλίας. Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι: Γυμνάσιο Αγλαντζιάς, Πειραματικο ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Kaunas district Garliava Jouzas Luksa High School. Στο πλαίσιο του έργου η υπηρεσία του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου θα αναδιαμορφωθεί και θα επεκταθεί στα ευρωπαϊκά σχολεία, ενώ συγχρόνως θα δοθεί έμφαση στην παραγωγή παιδαγωγικού υλικού με κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο το μαθητικό ραδιόφωνο.


Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει στη δράση του Μαθητικού Ραδιοφώνου, ώστε να έχουν την ευκαιρία όλοι οι μαθητές να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους και να εκφραστούν μέσα από το δικό τους μέσο, το European School Radio!

Σύντομα θα ενημερωθείτε για το νέο ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Μέχρι τότε, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την εγγραφή του σχολείου σας στο:  https://sites.google.com/site/esrhelp/


Επιστημονική Εταιρία "Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο"


SKYPE: european.school.radio
twitter: @EuSchoolRadio
Email: esradio@sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου