Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας : Εκπαιδευτικοί λάστιχο….. νέος ευφάνταστος τρόπος λύσης όλων των προβλημάτων

Το νέο Ενιαίου τύπου ολοήμερο  Δημοτικό  και νηπιαγωγείο, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά τη φετινή σχολική χρονιά, με Υπουργική απόφαση,  αποτελεί την κορύφωση την πολιτικής εξοικονόμησης δαπανών. Εκπαιδευτικοί διαφορετικών ταχυτήτων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος ανάλογα με τη σκοπιμότητα που το Υπουργείο έχει κάθε φορά , αποτελούν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά , του σχολικού μορφώματος , που καμία σχέση δεν έχει με το σχολείο της ποιότητας, της αξιοκρατίας …των ίσων ευκαιριών.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν με ποια λογική… ενώ για το ενιαίο τύπου ολοήμερο νηπιαγωγείο το Υπουργείο με μεγάλη αυστηρότητα και καμία ουσιαστική τεκμηρίωση απαιτεί σταθερό εκπαιδευτικό στο διευρυμένο πρόγραμμα, απαγορεύοντας την εναλλαγή στο ωράριο, στο Δημοτικό για πρώτη χρονιά σε πολλές περιπτώσεις ο δάσκαλος του ολοήμερου τμήματος εναλλάσσεται και σε περιπτώσεις που υπάρχει δυνατότητα να είναι και τις πέντε ημέρες ο ίδιος εκπαιδευτικός, αυστηρά απαγορεύεται.
Ενισχύοντας την πολιτική των αντιφάσων, με πρόσφατη εγκύκλιο για τις μεταφορές των μαθητών, το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν με τη μεταφορά των παιδιών αλλάζει την αυστηρή του στάση και δίνει τη δυνατότητα παραμονής των παιδιών στην πρωινή υποδοχή και στο διευρυμένο πρόγραμμα χωρίς να είναι εγγεγραμμένα στο ολοήμερο σχολείο. Επιπλέον όπου δεν λειτουργεί ολοήμερο τμήμα νηπιαγωγείου  δίνεται η δυνατότητα μετάθεσης της πρωινής ώρας έναρξης του νηπιαγωγείου, ώστε να συμπίπτει με την ώρα έναρξης του Δημοτικού σχολείου.
Ενώ λοιπόν στα σχολεία επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση με το ωράριο το οποίο οι εκπαιδευτικοί  προσπαθούν να τηρήσουν  απαρέγκλιτα για όλα τα παιδιά , το ίδιο το Υπουργείο παραβιάζει δικές του αποφάσεις , ενισχύοντας την αντιφατική πολιτική του.
Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνει την αδιέξοδη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι αποφάσεις του Υπουργείου, που με φανατική σιγουριά, αδιαλλαξία, χωρίς καμία επιστημονικότητα και σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, διαμορφώνει το σχολείο των ανισοτήτων , της ανοργανωσιάς, της αναξιοκρατίας.
Θα είμαστε μπροστά στους αγώνες για το δημόσιο σχολείο της ποιότητας που αξίζει να έχουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά…. διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας!

Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου