Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΚΩΝΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το υπουργείο Παιδείας  σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που λείπουν γονείς και εκπαιδευτικοί,  αδιάλλακτα και μεθοδευμένα,  με συγκεκριμένο στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, μέσα από την μείωση προσωπικού, υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη Παιδεία.
Ενώ λοιπόν η επένδυση στην παιδεία θα έπρεπε να αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, το Υπουργείο ξεπερνώντας παιδαγωγούς στόχους και προγράμματα εκπαίδευσης, κόβει ώρες μόνο και μόνο για να γλιτώσει διορισμούς εκπαιδευτικών επειδή δεν  βγαίνει ο προϋπολογισμός των δανειστών!

Με υπουργικές αποφάσεις  συνεχίζουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και με το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου, οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών και στη  μετακίνηση μόνιμων .
 Με τον «νέο ενιαίο τύπο νηπιαγωγείου» ανατρέπει το ωράριο λειτουργίας, το μετατρέπει σε φύλαξη, υπονομεύει τον κοινωνικό του ρόλο και αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, διαλύοντας το θεσμό του ολοήμερου νηπιαγωγείου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων- νηπιαγωγών Χαλκίδας  υλοποιώντας την απόφαση της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας να συμμετέχουν μαζικά στην έκτακτη Γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. στο εργατικό κέντρο.

Ο Κλάδος μας με τις αποφάσεις της 85η Γ.Σ. απαντά στην επίθεση που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.  και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των «θεσμών» (ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΕΕ), αγωνιζόμενη για :
·        Άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για το νέο σχολείο.
·        14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
·        Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
·        Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
·        Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
·        Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
·        Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
·        Μείωση διδακτικής ύλης.
·        Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00, ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ
             ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ  ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


 ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ .. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ… ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου