Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκκίνηση διαλόγου ... επί της ουσίας.


         Σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα στα Τρίκαλα το πανελλήνιο συνέδριο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Είναι ένα συνέδριο κρίσιμης σημασίας για τον Κλάδο των Εκπαιδευτικών και της Παράταξης.
Ως εκπαιδευτικός κι ενεργό μέλος της Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε. πιστεύω ότι πρέπει να είναι ένα συνέδριο διαλόγου, θέσεων, προτάσεων και οργανωτικής αναβάθμισης της παράταξης.

Όσον αφορά τις άμεσες οργανωτικές δράσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστεύω ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι παρακάτω προτάσεις :  
1)    Επικαιροποίηση με επιστημονικά επιχειρήματα των θέσεων της  παράταξης σε όλα τα εκπαιδευτικά θέματα, ειδικά στο θέμα της αξιολόγησης, των πειθαρχικών, της μοριοδότησης των σχολικών μονάδων κ.τ.λ.
2)    Συναντήσεις με όλα τα κόμματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της Κεντροδεξιάς παράταξης (είτε έχουν, είτε δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση) σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο με στόχο  την ενημέρωσή τους για τις θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
3)    Αναβάθμιση της ιστοσελίδας έτσι ώστε να γίνει συνδικαλιστικό – εκπαιδευτικό εργαλείο με χρηστική αξία για κάθε εκπαιδευτικό. Αξιόπιστη πληροφόρηση για τα τρέχοντα θέματα με άμεσο και απλό τρόπο.
4)    Ορισμός τριών στελεχών κάτω των 35 ετών που θα έχουν το ρόλο συνδέσμου με τις φοιτητικές παρατάξεις που ανήκουν στο φοιτητικό κίνημα της κεντροδεξιάς(ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κ.α.)
5)    Οργανωμένη και τακτική αρθρογραφία όλων των  μελών  της Κ.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για εκπαιδευτικά θέματα της επικαιρότητας.
6)    Αξιοποίηση όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε η επαφή με τους νεότερος συναδέλφους να καταστεί σύγχρονη, άμεση και απρόσκοπτη.
7)    Θέσπιση κατ’ανώτατο 6ετούς θητείας για όλες τις θέσεις των οργάνων της παράταξης (Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Οργανώσεις, Συλλογικές Οργανώσεις).  Η παράταξη έχει ανάγκη ανανέωσης, η «ες αεί» εκλογή προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις της παράταξης αποτελούν τροχοπέδη για αυτήν.
      Στο δύσκολο αυτό σταυροδρόμι που βρίσκεται η πατρίδα μας και η παράταξη, τη δύσκολη αυτή συγκυρία που όλοι και όλα κρίνονται από την αρχή έχουμε την ανάγκη να κάνουμε ένα  γενναίο άλμα προς τα εμπρός.
      Στόχος μας δεν πρέπει να είναι η βραχυπρόθεσμη απόκτηση εκλογικών κερδών (ας μη γίνουμε Παρεμβασίτες σε αυτό) αλλά η πραγματική και ουσιαστική δημιουργία  ενός συμπαγούς ιδεολογικού πυρήνα με στελέχη που και θα μπορούν και θα θέλουν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις της κεντροδεξιάς έτσι ώστε να αποκτήσει η σκέψη και οι θέσεις του Κλάδου μας σαφή προσανατολισμό προς τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας και του κοινωνικού – ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.
            Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα η παράταξη έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. 
           Ας μετατρέψουμε  τις παραλείψεις του παρελθόντος σε χρήσιμη γνώση, ας εστιάσουμε  το βλέμμα μας στα προβλήματα του παρόντος προτείνοντας εφικτές, ρεαλιστικές λύσεις, ας οραματιστούμε τους δρόμους του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου